Jansen geniet van Klassieker: 'Gezien wat je tegen Ajax níet en wél moet doen'

Jansen geniet van Klassieker: 'Gezien wat je tegen Ajax níet en wél moet doen'

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 21:14di 19-01-2021 om 21:14

AZ-trainer Pascal Jansen heeft Albert Gudmundsson en Jesper Karlsson op het matje geroepen. De aanvallers waren zaterdag duidelijk niet blij met hun wissel in het duel met ADO Den Haag (2-1).

"Ik vind lichaamstaal enorm belangrijk, want iedereen ziet het. Dus daar heb ik ze op gewezen", zegt Jansen tegen het Noordhollands Dagblad. "Ik denk dat dat anders kán en ook anders móet. Je bent professional, er komt een andere speler voor jou het veld in, het is een teamsport en daarin doe je het met zijn allen. Daar moet je je dan ook naar gedragen."

Of Gudmundsson en Karlsson in de bekerkraker tegen Ajax aan de aftrap verschijnen, wil Jansen nog niet kwijt. Wel is de coach duidelijk over hoe hij de Amsterdammers wil bestrijden. "Met lef, is de bedoeling." Hij keek met veel belangstelling naar De Klassieker. "Ik heb gezien wat je tegen Ajax níet moet doen en ook wat je wél moet doen. Vooral na het eerste half uur speelde Feyenoord op een manier waar ik heel enthousiast over ben, met veel meer druk op Ajax."

"Dat hield Feyenoord vol, met kwaliteit aan de bal ook nog eens", vervolgt Jansen. "Zoals Steven Berghuis na afloop zei: ze gooiden de schroom van zich af, toonden veel meer lef en kwamen daardoor steeds beter in de wedstrijd. En uiteindelijk had Feyenoord ook recht op meer dan het heeft gekregen."

De Alkmaarders moeten het wel stellen zonder Jonas Svensson, Ron Vlaar, Dani de Wit en Mo Taabouni.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie bereikt de kwartfinale van de KNVB Beker: AZ of Ajax?

AZ
62%
Ajax
38%
(3410 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws