COPE: Koeman waagt tevergeefs laatste García-poging in Catalaans topoverleg

COPE: Koeman waagt tevergeefs laatste García-poging in Catalaans topoverleg

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 20:06wo 20-01-2021 om 20:06

Ronald Koeman is er veel aan gelegen om Eric García deze winter nog op te halen bij Manchester City, maar het lijkt er niet op dat dit gaat gebeuren. De geboren Catalaan is aan het einde van het seizoen transfervrij en zal naar alle waarschijnlijkheid ook dan pas overkomen, ondanks de inspanningen van Koeman.

Volgens het lokale medium COPE was de Barça-trainer woensdag samen met assistent Henrik Larsson en interim-president Carlos Tusquets aanwezig bij een overleg met de drie presidentskandidaten: Joan Laporta, Víctor Font en Toni Freixa. Hierin is onder meer de transfer van García besproken. Koeman heeft nog een laatste keer benadrukt hoe belangrijk het is dat de twintigjarige verdediger per direct overkomt, maar zal nog een half jaar geduld moeten hebben.

Barça jaagt al maandenlang op het jeugdproduct, dat in 2017 naar Engeland verhuisde, maar heeft tot nu toe weinig succes gehad. In de Spaanse media werd gewag gemaakt van een afkoopsom van vijf miljoen euro voor García, maar het financieel geplaagde Barça kan zich geen winterse transfers veroorloven zonder eerst spelers te verkopen. Alle drie de presidentskandidaten zouden de geboren Catalaan graag naar Camp Nou zien komen, maar het lijkt erop dat de seinen deze maand niet meer op groen zullen staan.

Laporta, Font en Freixa zouden eigenlijk op 24 januari te weten komen wie van hen de nieuwe grote baas in Camp Nou wordt, maar de presidentsverkiezingen zijn wegens gezondheidsrisico's uitgesteld. Waarschijnlijk wordt er begin maart alsnog gestemd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws