Van Rhijn weer schlemiel bij FC Emmen: 'Beweging die ik moeilijk kan verklaren'

Van Rhijn weer schlemiel bij FC Emmen: 'Beweging die ik moeilijk kan verklaren'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 22:34wo 20-01-2021 om 22:34

Het is nog niet het jaar van Ricardo van Rhijn. De verdediger van FC Emmen was woensdagavond tegen sc Heerenveen voor de tweede keer in vijf dagen de grote schlemiel.

Van Rhijn was afgelopen zaterdag tegen Vitesse verantwoordelijk voor de eerste tegengoal en liep na verloren bekerduel met Heerenveen weer met een schuldgevoel van het veld: in de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte hij hands, waarna Joey Veerman de winnende goal maakte vanaf de stip (1-2).

"In een rare reflex toucheerde ik met de hand de bal. Onbewust, dat wel. Ik zou nooit bewust hands maken. Een onnatuurlijke beweging die ik moeilijk kan verklaren", reageert Van Rhijn bij RTV Drenthe. Hij baalt als een stekker. "We hebben bij vlagen aardig gespeeld en hadden na rust de kansen om op 2-0 te komen. In de fase waarin we zitten was dat zeer welkom geweest."

FC Emmen-aanvaller Michael de Leeuw noemt het moment met Van Rhijn in een interview met ESPN 'heel zuur'. "Hij krijgt de bal op zijn, dat doet hij ook niet expres. Wat kun je eraan doen? We balen er allemaal van."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws