Balk geeft oude club Groningen trap na: 'Ik vind het eigenlijk nergens op slaan'

Balk geeft oude club Groningen trap na: 'Ik vind het eigenlijk nergens op slaan'

Gepubliceerd: zaterdag 23 januari 2021 om 12:10za 23-01-2021 om 12:10

Remco Balk heeft met verbazing kennis genomen van de uitspraken van Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van FC Groningen. De nieuwe aanvaller van FC Utrecht kreeg daardoor veel vervelende reacties van fans van zijn oude club.

Fledderus uitte op het clubkanaal van Groningen zijn onvrede over het feit dat Balk zijn contract niet wilde verlengen en ook nog met andere clubs in gesprek was. De kersverse Utrecht-aanwinst kan weinig met die uitspraken. "Hij zei dat ook al eens in een één-op-ééngesprek", vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik vind het eigenlijk nergens op slaan, maar als hij dat zo ziet dan is het maar zo. Ik heb duidelijk nee gezegd tegen FC Groningen en ben altijd eerlijk geweest."

Door de opstelling van de technisch directeur van Groningen werd volgens Balk het bericht verspreid dat hij een negatieve houding zou hebben. "Mensen die me kennen weten dat ik niet zo ben. Fledderus zei dat ze al maanden bezig waren met mij, maar dat klopt niet helemaal. Ik heb midden november mijn eerste contractvoorstel gekregen. Toen zijn er gesprekken geweest, maar we zijn er gewoon niet uitgekomen."

De aanvaller uit Zuidhorn, een dorpje onder de rook van Groningen, is niet blij dat zijn vorige club dusdanig gehandeld heeft. "Uit de gesprekken en aanbiedingen bleek niet heel veel vertrouwen. Ik denk dus dat FC Groningen het beter niet zo op social media had moeten brengen. Daar kreeg ik veel haatreacties door van Groningen-fans. Ze hadden gewoon moeten zeggen dat we niet tot een akkoord waren gekomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws