Contractdetails Özil bij Fener: half jaar gratis en forse verlaging in salaris

Contractdetails Özil bij Fener: half jaar gratis en forse verlaging in salaris

Gepubliceerd: maandag 25 januari 2021 om 14:28ma 25-01-2021 om 14:28

Mesut Özil is akkoord gegaan met een enorme verlaging in salaris om bij Fenerbahçe te kunnen gaan spelen. De aanvallende middenvelder, die Arsenal verliet om naar Istanbul te kunnen gaan, speelt de rest van het huidige seizoen zelfs gratis.

In Turkije worden de details van een contract bij voetbalclubs bekend gemaakt en daardoor valt op een site van de overheid te lezen dat Özil een contract voor drieenhalf seizoen heeft getekend bij Fener. Hij gaat de komende seizoenen drie miljoen euro per jaar verdienen, terwijl hij de afgelopen seizoenen liefst twintig miljoen euro op jaarbasis opstreek. Hij gaat er dus voor 85 procent op achteruit.

Daarnaast speelt de Duitser dit seizoen gratis voor de Turken. Met ingang van volgend seizoen hoeft de club Özil pas salaris te betalen en dat maakt wel duidelijk dat de aanvallende middenvelder zijn clubliefde heeft laten spreken in de onderhandelingen met Fenerbahçe. Er liggen vanaf volgend seizoen wel nog wat bonussen klaar voor de nummer tien: bij elkaar opgeteld kan dat 550 duizend euro opleveren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws