'Ajax heeft door afspraken rond Frenkie-transfer geen last van megaschuld Barça'

'Ajax heeft door afspraken rond Frenkie-transfer geen last van megaschuld Barça'

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 13:28di 26-01-2021 om 13:28

De miljardenschuld van FC Barcelona heeft geen gevolgen voor Ajax. Door de transfer van Frenkie de Jong naar Camp Nou in 2019 staat de Catalaanse grootmacht nog in het krijt bij Ajax, maar volgens Voetbal International is alles afgedekt.

FC Barcelona verkeert in ernstige financiële problemen, zo bleek maandagavond nog eens uit het door Marca en Mundo Deportivo gepubliceerde jaarverslag van de geplaagde club. De schuld bedraagt 1,173 miljard euro, waarvan 730 miljoen op korte termijn afbetaald moet zijn.

Het is daarnaast geen geheim dat Barcelona nog verschillende afspraken over eerdere transfers moet nakomen, waaronder die van De Jong. De 23-jarige middenvelder verruilde Ajax twee jaar geleden voor Barcelona, dat 75 miljoen euro betaalde. De transfersom kan door bonussen oplopen tot maximaal 86 miljoen.

Door de ernstige financiële crisis in Camp Nou leek de 64 miljoen euro die Ajax nog van Barcelona moet krijgen op het spel te staan, maar volgens Voetbal International zal het zover niet komen. Alles rond de Frenkie-transfer is financieel en juridisch dichtgetimmerd, mede door zogeheten 'factoring'.

"Wij eisen dat transferbetalingen worden gegarandeerd. Dat zijn vaak hete hangijzers. Zonder garanties verkoopt Ajax niet. Dat hoeft niet altijd een bankgarantie te zijn. Er zijn de laatste jaren best veel partijen in de markt die aan factoring (financiële instelling die de betaling garandeert, red.) doen", aldus financieel directeur Susan Lenderink tegen VI.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws