Breaking news

LIVE: Ten Hag kiest voor 'AZ-variant' op cruciale Europa League-avond Ajax

Groot dilemma voor Huntelaar: 'Heb ik het met Ten Hag en Overmars over gehad'

Groot dilemma voor Huntelaar: 'Heb ik het met Ten Hag en Overmars over gehad'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 07:42do 28-01-2021 om 07:42

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 09:33do 28-01-2021 om 09:33

De beslissing viel Klaas-Jan Huntelaar zwaar, maar hij gaat proberen om in de tweede seizoenhelft degradatie te voorkomen met Schalke 04. De spits geeft in een uitgebreid gesprek met Voetbal International aan open kaart te hebben gespeeld met de clubleiding van Ajax.

Toen de interesse van Schalke concreet werd, besloot Huntelaar eerlijk te zijn tegen de clubleiding van Ajax. "Ik heb het voor de komst van de delegatie van Schalke direct gedeeld met Marc Overmars. Dat vond ik ook belangrijk. Ik hou niet van geheimzinnig gedoe", geeft de spits aan. "Hij, en zeker ook Erik ten Hag, moesten weten wat er zich afspeelde in mijn hoofd. Ik heb hen meteen gezegd dat ik het verder wilde onderzoeken."

Schalke of Ajax? Het spookte na de wedstrijd tegen FC Twente, waarin Huntelaar de beslissende doelpunten maakte, door zijn hoofd. "Het was echt een lastige keuze, want afsluiten bij Ajax was tot dat moment het enige dat aan de orde was. Vorig jaar dacht ik aan stoppen. Toen kwam corona en had ik de tijd om erover na te denken. Zo wil ik niet stoppen, was mijn gevoel. Daar heb ik het met Marc en Erik over gehad."

Uitdaging
Ten Hag en Overmars gaven aan dat Huntelaar bij Ajax kon blijven. 'Dan kijken we wanneer je afscheid wil nemen', was de insteek. "Dat was de planning, maar ja, dan komt de uitdaging van Schalke opeens op je pad…", vervolgt Huntelaar.

"Ik noemde het kiezen tussen je kinderen, en zo voelde het ook echt. Ajax is altijd geweldig voor me geweest, ik heb daar ook zoveel fijne mensen leren kennen. Maar tegelijkertijd hou ik van uitdagingen, daar krijg ik energie van. Het zal zwaar worden, dat besef ik zeker, maar ik krijg ook meer speeltijd om een aandeel te hebben in de uitdaging. En met Ajax komt het wel goed."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws