Breaking news

LIVE: Ten Hag kiest voor 'AZ-variant' op cruciale Europa League-avond Ajax

Jans geadviseerd vanuit selectie over komst Narsingh: 'Heb gezegd hoe Twente is'

Jans geadviseerd vanuit selectie over komst Narsingh: 'Heb gezegd hoe Twente is'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 10:20do 28-01-2021 om 10:20

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 10:38do 28-01-2021 om 10:38

Queensy Menig is mede verantwoordelijk voor de komst van Luciano Narsingh naar FC Twente. De 25-jarige vleugelspeler adviseerde trainer Ron Jans en gaf aan dat de keuze voor de bij Feyenoord overbodig geraakte aanvaller geen verkeerde zou zijn.

Twente was na de zware blessure van Václav Cerny haastig op zoek naar een nieuwe vleugelaanvaller. De club uit Enschede keek rond in de Eredivisie en kwam uiteindelijk uit bij Feyenoord. "Op het moment dat ik zag dat Lucas Pratto naar Feyenoord ging en dat hij (Narsingh, red.) weer een stapje naar achter moest doen in de rangorde, zei ik tegen Jan Streuer (technisch directeur van FC Twente): misschien Narsingh?", vertelt Jans aan ESPN.

De oefenmeester kreeg bij zijn keuze hulp van selectiespeler Queensy Menig. "De trainer had Narsingh al op een lijst. Wij hadden contact en ik hem hem geadviseerd dat het zeker geen slechte keuze zou zijn. Ik hem tegen hem (Narsingh, red.) gezegd hoe FC Twente is en dat is alleen maar positiviteit."

Het is niet de eerste keer dat Menig in dienst van Twente adviseert bij het aantrekken van een nieuwe speler. Toen Danilo Pereira overkwam van Ajax naar Enschede, werd eveneens aan Menig gevraagd of dat een aanwinst zou zijn voor de selectie. Een rol bekleden als technisch directeur in de toekomst ziet de snelle vleugelaanvaller echter niet zitten. "Misschien spelersagent, ofzo", lacht Menig.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws