'Zirkzee hakt de knoop door: Bayern-spits stelt Everton en Brands teleur'

'Zirkzee hakt de knoop door: Bayern-spits stelt Everton en Brands teleur'

28-01-2021 14:56
26

De toekomst van Joshua Zirkzee ligt hoogstwaarschijnlijk bij Parma. De speler van Jong Oranje verkiest de Serie A-club boven Everton, dat ook geïnteresseerd was. Dat melden Sky Sports Deutschland en transfergoeroe Fabrizio Romano.

De kans op speeltijd geeft de doorslag voor Zirkzee. Parma zegt toe dat hij direct in aanmerking komt voor het eerste elftal, terwijl het veroveren van een basisplaats bij Everton een lastiger verhaal wordt. De negentienjarige spits wacht nu nog op een definitief akkoord tussen de Italianen en Bayern München, meldt Sky. De nummer negentien van de Serie A zou hem willen huren, met een optie tot koop van tien miljoen euro.

Ook Romano meldt dat de deal zich in de afrondende fase bevindt. De transferspecialist rept van een optie tot koop van vijftien miljoen. Bayern zou blij zijn dat Zirkzee nog deze transferperiode vertrekt. De Bundesliga-grootmacht is niet tevreden over zijn ontwikkeling en trainer Hansi Flick kwam al eens in aanvaring met de jonge Nederlander, die in Italië een degradatiestrijd wacht. Parma staat momenteel negentiende.