Breaking news

Spaanse media hard voor Koeman en Barcelona: 'De nachtmerrie ging door'

'VVV heeft met Giakoumakis het tegenovergestelde gedaan als bij zijn vorige clubs'

'VVV heeft met Giakoumakis het tegenovergestelde gedaan als bij zijn vorige clubs'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 19:02do 28-01-2021 om 19:02

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 19:29do 28-01-2021 om 19:29

Giorgos Giakoumakis is vanuit het niets uitgegroeid tot Eredivisie-topscorer. De 26-jarige spits speelde de afgelopen jaren zonder al te veel succes voor AEK Athene, OFI Kreta en het Poolse Górnik Zabrze en is dit seizoen geëxplodeerd bij VVV-Venlo: woensdag voegde hij tegen Vitesse weer vier goals toe aan zijn totaal, zagen ze ook in Griekenland.

Johnny Georgopoulos, journalist bij de sportwebsite Gazzetta, begrijpt waarom Giakoumakis is opgebloeid in De Koel. "Ze hebben in Venlo het tegenovergestelde gedaan als bij zijn vorige clubs, door hem het gevoel te geven dat hij belangrijk is", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Technisch directeur Stan Valckx en trainer Hans de Koning krijgen de complimenten vanuit Griekenland. "De Koning heeft tegen Giakoumakis gezegd dat hij zou falen als hij geen twintig doelpunten zou maken voor VVV."

Giakoumakis is na een half jaartje Eredivisie ook al uitgegroeid tot international van Griekenland. "Ik weet zeker dat hij in de nabije toekomst een cruciale rol zal spelen voor Griekenland", aldus Georgopoulos. "Het Griekse voetbal staat bekend om zijn goede verdedigers, aanvallers van deze klasse zien we zelden." VVV is bovendien flink op de kaart gezet door zijn Griekse goalgetter. "Dit seizoen heeft Giakoumakis VVV bij ons geïntroduceerd. Iedereen hoopt dat de club niet zal degraderen."

Dankzij zijn vierklapper tegen Vitesse heeft Giakoumakis zijn koppositie op de topscorerslijst verstevigd. De VVV-spits staat op twintig treffers, negen (!) meer dan achtervolgers Teun Koopmeiners, Danilo en Henk Veerman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Op hoeveel Eredivisie-goals gaat Giakoumakis eindigen?

20-25
17%
25-30
56%
30-35
19%
35+
8%
(1210 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws