De Graafschap wint na prachtige omhaal Konings, NEC moeizaam langs Jong Utrecht

29-01-2021 22:56 Laatste update: 23:02
69

De Graafschap heeft de wedstrijd tegen TOP Oss op de eigen Vijverberg winnend afgesloten. Het ging moeizaam, maar na negentig minuten stond er een 2-1 eindstand op het scorebord. NEC won met 2-0 van Jong FC Utrecht, ondanks een rode kaart voor Rens van Eijden.

De Graafschap - TOP Oss 2-1
Het leek een makkelijk avondje te worden voor De Graafschap, maar niets bleek uiteindelijk minder waar. De Superboeren kwamen in de eerste helft op voorsprong via Joey Konings, en hoe. Hij probeerde het met een omhaal van buiten het strafschopgebied en verschalkte TOP Oss-keeper Bo Geens. Een absolute beauty van de De Graafschap-speler.

Clint Leemans, die gehuurd wordt van PEC Zwolle en zijn debuut maakte voor De Graafschap leek het duel vlak na rust te beslissen met de 2-0, maar De Superboeren kregen het nog even lastig na een treffer van Mart Remans vlak voor tijd. De ploeg van trainer Mike Snoei trok de overwinning over de streep en houdt de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie daardoor vast.

NEC - Jong FC Utrecht 2-0
Voor spektakel hoefden we in de eerste helft niet naar NEC en Jong Utrecht te kijken. Na rust werd het wat beter. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong via Jordy Bruijn, die de bal over Thijmen Nijhuis wipte na een geweldige assist van Édgar Barreto.

NEC leek een kwartier voor tijd nog in de problemen te komen toen Van Eijden een directe rode kaart pakte na een opstootje, maar Elayis Tavsan maakte er vlak voor tijd 2-0 van, waardoor NEC de overwinning over de streep kon trekken.

Jong PSV - Jong Ajax 1-2
Jong Ajax neemt de drie punten mee terug naar Amsterdam na de wedstrijd tegen Jong PSV. De Amsterdammers pakten in de eerste helft verdiend de voorsprong via Victor Jensen. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag creëerde nog een aantal kansen meer, maar wist het doel niet meer te vinden in het eerste bedrijf.

In de tweede helft kwam Jong PSV steeds beter in de wedstrijd. Dat resulteerde na 67 minuten spelen in de 1-1. Shurandy Sambo schoot na een mooie aanval van de Eindhovenaren de gelijkmaker tegen de touwen. Lang kon Jong PSV echter niet genieten van deze treffer. Naci Ünüvar, die van geluk mocht spreken dat hij nog op het veld stond na een snoeiharde tackle op Sambo in de eerste helft, tikte de 1-2 achter Jong PSV-keeper Maxime Delanghe.

Hier bleef het bij in Eindhoven. Jong Ajax stijgt daardoor naar de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, Jong PSV staat zestiende.

Helmond Sport - SC Telstar 1-1
Helmond Sport en Telstar hebben elkaar in evenwicht gehouden vrijdagavond. De thuisploeg was de betere in de eerste helft en kwam ook op voorsprong: Lance Duijvestijn schoot de 1-0 tegen de touwen.

Helmond kreeg aan het begin van de tweede helft de kans om de wedstrijd te beslissen, maar liet dat na. Hier profiteerde Telstar van via Shayne Pattynama, die de gelijkmaker maakte. Hier bleef het bij, waardoor beide ploegen in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie blijven hangen.