Advocaat: 'Feyenoord was voor mij ook niet zo geweldig om te zien'

Advocaat: 'Feyenoord was voor mij ook niet zo geweldig om te zien'

30-01-2021 10:28
30

Dick Advocaat heeft geen moeite met de onrust bij Feyenoord in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen PSV. De Kleine Generaal beleeft zijn meest roerige weken als trainer van de Rotterdammers, maar Steven Berghuis verzekerde dat de spelers nog achter hem staan.

"Ik vind zo'n conflictsituatie eigenlijk wel goed, die moet er bij een grote club altijd een keer zijn. Het hoort bij een club waar de belangen groot zijn. Als je ze zo weer kan prikkelen mag het. Je kan niet iedereen altijd pleasen", reageert Advocaat in De Telegraaf. "Bij Heerenveen was er recent ook rotzooi. Vervolgens gaan die spelers van Heerenveen zo tekeer, dat ze in het veld de palen eruit schoppen. Ik hoop dat het zondag ook zo is."

Wedden

Meer odds

De gelouterde trainer van de Rotterdammers werd door Berghuis op de hoogte gebracht van de irritaties in de selectie. "Ze hadden vooral problemen met bepaalde opmerkingen van mij over de selectie. Ik zei wat over meer kwaliteit bij AZ, maar dat ging vooral over hoe AZ het deed in de wedstrijd tegen ons."

Advocaat benadrukt dat er geen wantrouwen vanuit de spelers is richting de staf. "Ik heb ook niet gevraagd of ze nog vertrouwen hebben in mij. Ik heb letterlijk gezegd: gaan we zo door? Kijk, als het zo zou zijn dat Feyenoord het beter acht dat we zo niet doorgaan, ben ik de eerste die opstapt. Ik zou deze klus voor zeven maanden doen en nu zit ik er al vijftien maanden. Maar er moet wel een basis zijn. En die is er."

Advocaat vindt het beeld dat hij Feyenoord enkel compact en defensief laat spelen niet terecht. "Ik heb Feyenoord in andere periodes voor mij vaak gezien en dat was ook niet zo geweldig om te zien."