Tadic: 'Hij luistert naar me. Succes komt niet uit de boom vallen, je moet lijden'

Tadic: 'Hij luistert naar me. Succes komt niet uit de boom vallen, je moet lijden'

31-01-2021 07:58
76

Dusan Tadic vormt samen met Nicolás Tagliafico en Ryan Gravenberch vaak de linkerflank van Ajax. Volgens de aanvoerder van de Amsterdammers hebben de drie wel een klik samen.

"Hij is een geweldige speler. Heel compleet, een strijder die ook kan aanvallen", begint Tadic in gesprek met Het Parool over de Argentijnse linksback. "Ryan is jong en leergierig", vervolgt de aanvaller. "Hij luistert naar me. Mooi om te zien hoe snel hij verbetert, en hoeveel tijd hij steekt in zijn eigen ontwikkeling. Succes komt niet zomaar uit de boom vallen. Je moet lijden. Alle extra's die je investeert, leveren je een plusje op. Als je tien plusjes hebt, schiet je die ene bal niet over het doel maar in de kruising. Dan valt het jouw kant op. Dat lijkt geluk, maar je hebt het zelf die kant op geduwd."

De Serviër is zelf inmiddels 32 jaar, maar heeft nog altijd geen behoefte aan rust. "De trainer rouleert veel, om spelers fris te houden. Ik heb hem gezegd dat hij mij niet zo vaak rust hoeft te geven. Ik voel me het best als ik veel wedstrijden speel. Die intensiteit moeten topsporters aan kunnen. Mensen zijn net als dieren: ook wij kunnen over onze limiet heen gaan. De geest is sterker dan het lichaam. Mijn mentale kracht is groot."

Overigens ontbreekt Tagliafico zondag in de kraker tegen AZ in de Eredivisie. De aftrap in Alkmaar is om 16.45 uur.