Koeman: 'Tadic is een gouden vent, maar ook lastig voor zichzelf en anderen'

Koeman: 'Tadic is een gouden vent, maar ook lastig voor zichzelf en anderen'

Gepubliceerd: maandag 1 februari 2021 om 16:32ma 01-02-2021 om 16:32

Erwin Koeman spreekt zijn bewondering uit voor Dusan Tadic, met wie hij bij Southampton twee jaar lang samenwerkte. Volgens de broer van Ronald Koeman is de aanvoerder van Ajax 'lastig, maar een gouden vent'.

"Het was een geweldige gozer. Hij is hard voor zichzelf. Hij eist alles van zichzelf, maar ook van zijn medespelers", zegt Koeman in de talkshow van Voetbal International. "Hij deed altijd extra trainingen. Voor de training zat hij met zijn telefoontje, dan kreeg hij oefeningen door van zijn eigen fysiotherapeut uit Servië. Dat deed hij altijd. En na de training bleef hij nog op het veld, dan ging hij vaak voorzetten geven en afwerken met een paar andere jongens."

"Dat vonden ze geweldig", vervolgt Koeman. "Hij is een op en top prof. Ik was op dat moment verrast dat hij naar Ajax ging. Ik zei toen al dat hij misschien wel de beste aankoop is die ze ooit zouden kunnen doen. Ik had niet verwacht dat hij zou vertrekken. Ik had verwacht dat als hij bij Southampton zou vertrekken het naar een andere Premier League-club zou zijn. Dat deed hij dus niet."

"Het is gewoon een gouden vent. Lastig voor zichzelf, maar af en toe ook voor anderen. Dat moet je hebben, vind ik", besluit Koeman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws