'Verbeek loopt te hard van stapel, sowieso vreemd dat Visser zich ermee bemoeit'

'Verbeek loopt te hard van stapel, sowieso vreemd dat Visser zich ermee bemoeit'

02-02-2021 07:14
34

Gertjan Verbeek is niet de enige trainer die in beeld is bij PEC Zwolle, maar hij maakt goede kans om John Stegeman op te volgen. Toch is het enigszins vreemd dat de 58-jarige oefenmeester met voorzitter Adriaan Visser sprak, en niet met technisch manager Mike Willems.

Dat stelt RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing. "Hij loopt iets te hard van stapel, want ze hebben met drie, vier trainers gesproken", zegt hij bij FC Afkicken over de uitspraken van Verbeek. "Met twee gaan ze volgende week verder praten. Het heeft ook te maken met Mike Willems. Hij moet de beslissing nemen. Adrie Visser gaat stoppen, dus ik vind het sowieso al vreemd dat hij heel nadrukkelijk bij die gesprekken is betrokken."

Visser blijft nog iets langer aan bij PEC, maar met name om de coronaperikelen af te ronden. "Een heel goede kandidaat is er nog niet in Zwolle en Adriaan houdt wel van de schijnwerpers, dus die blijft nog een paar maanden op het pluche zitten", vertelt Van Wissing. "Je zou denken dat hij zich niet meer bemoeit met het technisch beleid. Maar hij is dus nog nadrukkelijk bezig met de nieuwe trainer."

"Hij wil graag Verbeek hebben, dat wilde hij eigenlijk al hiervoor", weet de verslaggever. "Ze kennen elkaar goed. En Verbeek woont in Dalfsen, dat is in ieder geval prettig voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar ik heb niet het idee dat Mike Willems en Adriaan Visser echt op één lijn zitten."

Volgens Wissing is er desondanks een gerede kans dat Verbeek aan de slag gaat bij PEC. "Ik vond het wel heel opmerkelijk dat ze met Verbeek in gesprek zijn gegaan. Temeer omdat hij aan heeft gegeven dat hij heel graag wil. Dan is één en één ook twee."