Ajax haalt Haller en Idrissi: 'Dan ben je verplicht om de landstitel te pakken'

Ajax haalt Haller en Idrissi: 'Dan ben je verplicht om de landstitel te pakken'

02-02-2021 12:54
126

Het is verstandig van Ajax om Oussama Idrissi als opvolger van Quincy Promes naar Amsterdam te halen. Dat stelt Roy Makaay, die in de Feyenoord-jeugd twee jaar met de aanvaller van Sevilla werkte.

Ajax zwaait Promes, die op weg is naar Spartak Moskou, later deze week uit en heeft met Idrissi een opvolger gestrikt. Sevilla betaalde afgelopen zomer nog twaalf miljoen euro voor hem aan AZ, maar de aanvaller kwam amper aan spelen toe in Spanje.

"De vraag is of hij veel zal spelen, aangezien Dusan Tadic op zijn plek staat. Maar ik begrijp Erik ten Hag wel", reageert Makaay in gesprek met De Telegraaf. "Die zag een speler vertrekken (Promes, red.) en wilde er eentje voor terug hebben. Zo blijven alle posities dubbel bezet. Bij Ajax weten ze wat voor speler ze in huis halen, ze kennen Idrissi door en door, lijkt me. En Idrissi kent de Eredivisie uit zijn broekzak."

Ajax móét nu kampioen worden, stelt Makaay. Het verschil tussen de koploper en nummer twee PSV is zeven punten. "Laat ik het zo zeggen: als je in de winterstop nog even twintig miljoen mag uitgeven voor een spits (Sébastien Haller, red.) en je haalt Idrissi voor Promes, dan ben je aan je stand verplicht om de titel te pakken."