Drenthe: 'Spelers hadden geen geld voor supermarkt, dus kwamen ze bij mij'

Drenthe: 'Spelers hadden geen geld voor supermarkt, dus kwamen ze bij mij'

07-02-2021 11:45
30

Royston Drenthe is vooralsnog niet verder gekomen dan twee zeer korte invalbeurten bij Racing Murcia, maar hij geniet met volle teugen. Klagen over zijn reserverol doet de 33-jarige oud-speler van Feyenoord en Real Madrid niet meer.

"Ik ben nu anders, dit is een nieuwe start. Ik voel me nu een volwassen man. Ik heb al heel veel geleerd in dit leven. Ik ben nu 33 en geen twintig meer", vertelt Drenthe in een interview met The Guardian.

Wedden

Meer odds

De middenvelder blikt in de Engelse krant terug uitgebreid terug op zijn loopbaan. Zo staat hij stil bij zijn periode bij Hércules Alicante, waar hij in het seizoen 2010/2011 op huurbasis actief was. Hoewel hij zijn inkomen grotendeels van Real Madrid ontving, ging hij toch de strijd aan met het bestuur van de Spaanse laagvlieger, die door financiële problemen geen salarissen meer betaalde. Het werd hem niet in dank afgenomen door de fans.

"Er waren echt spelers bij die niet eens meer eten konden kopen in de supermarkt. Dus kwamen sommigen bij mij eten", stelt Drenthe. "Ik had daarom op wat meer begrip van de fans gerekend. Ze spoten graffiti op mijn muren. Het was heel vervelend allemaal. Maar ik werd er niet bang van. Zeker niet. Man, waar ik vandaan kom…", doelt hij op zijn jeugd in Rotterdam. "Misschien had ik het allemaal anders kunnen doen, maar wie scoorde er bij de terugkeer twee keer tegen Sociedad? Inderdaad..." Desondanks kon hij degradatie uit La Liga niet voorkomen.

Een jaar later streek Drenthe neer bij Everton. "Ik had daar mogen blijven als ik een salarisvermindering had geaccepteerd. Ik vertelde mijn zaakwaarnemer: dat doe ik echt niet. Dat had ik wel moeten doen. Dan was het misschien beter gelopen. Van mijn tijd in Madrid heb ik het meest genoten, maar bij Everton was ik op mijn best. Maar op dat moment was ik gewoon boos. Ik was jong en roekeloos."