'PSG vroeg niet eens: wil je voor 1 euro blijven? En ik had er acht jaar gespeeld'

'PSG vroeg niet eens: wil je voor 1 euro blijven? En ik had er acht jaar gespeeld'

09-02-2021 21:36 Laatste update: 22:45
28

Thiago Silva vertrok eind augustus – vlak voor zijn 36ste verjaardag – transfervrij van Paris Saint-Germain naar Chelsea, na acht seizoenen in de Franse hoofdstad te hebben gespeeld. De Braziliaanse verdediger heeft er een bittere nasmaak aan overgehouden, vertelt hij in een interview met FourFourTwo.

Silva liep uit zijn contract en kreeg niet de indruk dat PSG hem ten koste van alles binnenboord wilde houden, integendeel zelfs. "Ze hebben me niet eens gevraagd of ik voor één euro wilde blijven", vertelt de 89-voudig Braziliaans international. "Natuurlijk zaten we midden in een pandemie, maar ze hadden drie maanden de tijd om een afscheid voor te bereiden. En zelfs dat hadden ze niet gedaan. Terwijl ik er niet één seizoen had gespeeld, maar acht jaar. Ik was aanvoerder en ik heb talloze bekers de lucht in gehouden. Ik vind dat ik meer respect verdiende, net als Edinson Cavani."

Diezelfde Cavani hield het na zeven jaar PSG voor gezien en liet zelfs de Final Four van het afgelopen Champions League-seizoen lopen. Silva bleef wel nog even binnenboord en verloor met PSG in de finale van Bayern München. "Ik vertelde mijn zaakwaarnemer dat hij naar een nieuwe club kon zoeken, maar dat hij me niets mocht vertellen totdat onze Champions League-campagne klaar was", blikt hij terug. "Toen het laatste fluitsignaal in Lissabon ging, wist ik meteen dat het mijn laatste wedstrijd voor de club was."

Chelsea hapte toe dankzij een charmeoffensief van – de inmiddels ontslagen – manager Frank Lampard. "Toen ik mijn jawoord had gegeven, stuurde hij me een foto van ons tweeën uit 2013, toen wij als aanvoerders van de nationale ploeg handen schudden. Hij wist precies wat ik nodig had, omdat hij zelf op zijn 36ste een vergelijkbare transfer had gemaakt, van Chelsea naar Manchester City."