Weghorst is kieskeurig en hint naar ideale club: Ik wil het hoogste bereiken

Weghorst is kieskeurig en hint naar ideale club: "Ik wil het hoogste bereiken"

11-02-2021 13:37
38

Wout Weghorst maakt in rap tempo naam in Europa. De spits van VfL Wolfsburg scoort aan de lopende band in de Bundesliga en bespreekt in een interview met Kicker een mogelijk vertrek naar een grotere club.

Weghorst sprak afgelopen zomer met Tottenham Hotspur, terwijl Arsenal ook in de markt was. Van een transfer kwam het niet, en daar plukt Wolfsburg de vruchten van: de Nederlandse spits is dit seizoen met veertien goals en twee assists betrokken bij de helft van de Wolfsburg-productie in de Bundesliga.

"Mijn ambities zijn niet veranderd: ik wil het hoogste bereiken wat mogelijk is voor mij", laat Weghorst weten aan Kicker. De spits heeft het naar zijn zin in Duitsland. "Ik zou Wolfsburg niet voor elke club verlaten. Het moet echt een club zijn die goed bij mij past, zeker als we ons plaatsen voor de Champions League."

Wolfsburg staat derde in de Bundesliga met drie punten minder dan nummer twee RB Leipzig. Mochten Die Wölfe een Champions League-ticket pakken, dan zullen geïnteresseerde clubs Weghorst ook minimaal Champions League-voetbal kunnen bieden. Spurs strikte afgelopen zomer Carlos Vinícius als stand-in van Harry Kane.