Bayern zegeviert dankzij Pavard in Qatar: zesde hoofdprijs (!) in 240 dagen

Bayern zegeviert dankzij Pavard in Qatar: zesde hoofdprijs (!) in 240 dagen

11-02-2021 20:52
93

Bayern München heeft donderdag zijn zesde (!) hoofdprijs in 240 dagen tijd binnengesleept. De regerend Champions League-winnaar mag zichzelf officieel de beste club ter wereld noemen: Benjamin Pavard maakte in Qatar het enige doelpunt in de WK-finale voor clubteams tegen het Mexicaanse Tigres.

Bayern had in de halve finale afgerekend met het Egyptische Al Ahly, terwijl Tigres – de winnaar van de Noord-Amerikaanse Champions League – zich hat ontdaan van het Braziliaanse Palmeiras. Zoals verwacht, had Bayern in Education City Stadium de overhand. Der Rekordmeister leek na een kwartiertje ook op voorsprong te komen, maar de VAR zette een streep door de openingstreffer van Joshua Kimmich.

De Mexicanen hielden vervolgens lange tijd stand, totdat de VAR in de tweede helft opnieuw de hoofdrol greep. Robert Lewandowski stuitte op doelman Nahuel Guzmán, Benjamin Pavard tikte de rebound binnen. De treffer werd aanvankelijk afgekeurd, maar Bayern had ditmaal geluk met de VAR: 1-0.

Het was wachten op de definitieve beslissing, maar Guzmán hield het nog lange tijd spannend: de doelman voorkwam treffers van Douglas Costa, Eric-Maxim Choupo-Moting én een eigen doelpunt van ploeggenoot Carlos Salcedo. Corentin Tolisso trof bovendien de paal. Het bleken echter geen dure missers voor Bayern: ook talisman André-Pierre Gignac kon Tigres niet meer helpen en de krappe voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Bayern kan dus zijn zesde hoofdprijs in amper één jaar tijd bijschrijven. Veel tijd om te feesten is er overigens niet voor de ploeg van Hansi Flick. Maandag wacht het competitieduel met Arminia Bielefeld alweer.