Nijhuis: 'Waren alle Eredivisie-spelers maar zoals hij: niet zeiken, voetballen'

Nijhuis: 'Waren alle Eredivisie-spelers maar zoals hij: niet zeiken, voetballen'

12-02-2021 15:02
84

Bas Nijhuis heeft in een ode aan de deze week gestopte Ron Vlaar aangegeven dat hij graag zou zien dat er meer voetballers zo zouden zijn als de robuuste verdediger. Vlaar pakte slechts één rode kaart in zijn carrière en die werd niet veel later geseponeerd.

"Een kleine ode aan Ron Vlaar. Misschien wel de aardigste voetballer van Nederland", begint arbiter Nijhuis zijn verhaal op NPO Radio 1. "Ik heb een grenzeloos respect voor mijn tegenpool: Ron Beton. De man die woensdag bekend maakte te stoppen met voetballen."

Waar Nijhuis het voetbal af en toe als 'een bijzaak' ziet, was dat voor Vlaar wel anders. "Voor Ron betekende prof zijn een veertig-urige werkweek. Eerst een balletje trappen, daarna het krachthonk in. Voor mij is voetbal bijzaak. Ron staat voor een wedstrijd niet een uur voor de spiegel, zoals ik. Je zal hem ook niet in een kroonluchter zien hangen bij een avondje stappen."

Wanneer Nijhuis een wedstrijd van AZ aan het fluiten was, kreeg hij maar nauwelijks te maken met Vlaar. "Vlaar is een zegen voor mij als scheidsrechter. Hij kreeg in zijn hele carrière slechts één rode kaart. En die werd ook nog geseponeerd. Waren alle Eredivisie-spelers maar als Ron Vlaar: niet zeiken, maar voetballen."