Roda klopt directe concurrent, verrassende nederlaag voor talenten van Ajax

Roda klopt directe concurrent, verrassende nederlaag voor talenten van Ajax

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2021 om 20:37ma 15-02-2021 om 20:37

Laatste update: maandag 15 februari 2021 om 23:11ma 15-02-2021 om 23:11

Roda JC heeft maandagavond een belangrijke slag geslagen in de strijd om de play-offtickets in de Keuken Kampioen Divisie. De Koempelclub versloeg directe concurrent Excelsior en meldt zich in de subtop.

Excelsior - Roda JC 1-3
De wedstrijd in Kralingen stond in het teken van de strijd om de play-offs en uiteindelijk deed Roda de beste zaken. Doelpunten van Erik Falkenburg, Dylan Vente en Benjamin Bouchouari waren genoeg om Excelsior over de knie te leggen. Siebe Horemans maakte in blessuretijd nog de eretreffer namens de formatie van trainer
Marinus Dijkhuizen.

Roda nestelt zich door de zege op de zevende plaats en wipt voorlopig over FC Volendam heen, dat nu achtste is. Beide posities zijn waarschijnlijk goed genoeg voor een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Excelsior maakt pas op de plaats, is de nummer tien en moet nog alle zeilen bijzetten om het seizoenstoetje mee te kunnen maken.

Jong Ajax - FC Dordrecht 1-2
Jong Ajax trad aan met zowel Brian Brobbey als Lassina Traoré, maar had toch de handen vol aan Dordrecht. De laagvlieger verweerde zich dapper en haalde de rust zonder kleerscheuren.

Vlak na rust kwam Jong Ajax via Traoré op voorsprong. Maar het lukte de ploeg van Mitchell van der Gaag niet om door te drukken. In de slotfase kreeg Jong Ajax de deksel op de neus. De van Feyenoord gehuurde Naoufal Bannis maakte vanaf de stip de 1-1 en even later schoot Dehninio Muringen de 1-2 binnen.

Dordrecht draagt de rode lantaarn over aan FC Den Bosch, dat nu met dertien punten laatste staat. Jong Ajax staat met 29 punten uit 23 wedstrijden elfde. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws