Noors talent liep stage bij Barça, Liverpool én Ajax, maar tekent bij Heerenveen

Noors talent liep stage bij Barça, Liverpool én Ajax, maar tekent bij Heerenveen

20-02-2021 21:39
34

Transfernieuws uit Noorwegen, met sc Heerenveen in de hoofdrol: de Friezen nemen Oliver Johansen Braude over van Vålerenga Fotball. De middenvelder wordt zondag zeventien jaar oud en viert die verjaardag met een transfer naar Heerenveen.

Braude heeft bij diverse Europese clubs stagegelopen, maar Heerenveen heeft de strijd gewonnen, maakt Vålerenga bekend via de officiële kanalen. De club wilde hem graag binnenboord houden, maar Braude gaf zelf te kennen dat hij het avontuur buiten Noorwegen aan wilde gaan. Die ruimte krijgt hij nu. "We hadden hem graag door zien stromen naar het eerste elftal, maar we zijn er ook trots op dat een door ons opgeleid talent de kans krijgt bij een buitenlandse club", verklaart sportief directeur Jörgen Ingebrigtsen.

De speler zelf is in het verleden al op proef geweest bij FC Barcelona, Liverpool én Ajax, maar gaat nu alsnog zijn geboortegrond achter zich laten. "Het zal moeilijk worden om Vålerenga te verlaten, maar ik kijk ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen in Heerenveen en mezelf te ontwikkelen als voetballer", aldus Braude in een reactie.