Van Polen: 'Miste bij de trainer wel dat hij een beetje boven de situatie stond'

Van Polen: 'Miste bij de trainer wel dat hij een beetje boven de situatie stond'

21-02-2021 12:13
36

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen snapt de beslissing van de club om John Stegeman te ontslaan na de 3-2 nederlaag bij Eredivisie-hekkensluiter FC Emmen. De verdediger had al enige tijd het gevoel dat het volste vertrouwen bij de trainer ontbrak.

"De druk wordt op een gegeven moment zo groot dat je het niet meer kunt tegenhouden", steekt Van Polen van wal bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Het is triest dat het zo werkt in de voetballerij dat dan de trainer eruit gaat. Maar je kunt geen 25 spelers ontslaan."

Stegeman zou na dit seizoen vertrekken, maar hij kwam door de matige resultaten onder druk te staan bij de Blauwvingers. De nederlaag bij Emmen was de druppel. "We zitten nu een beetje in een rouwstemming op de club. Iedereen zit elkaar een beetje aan te gapen van: wat nu?", aldus Van Polen. "Je laat wel je trainer vallen en dat voelt denk ik iedereen bij ons zo. Bij vlagen lieten we wel goede dingen zien, maar tegen FC Emmen was het voetbal heel matig."

Volgens Van Polen ontbrak het vertrouwen in een goede afloop al enige tijd bij Stegeman. "Onzeker is een veel te groot woord, maar ik miste bij de trainer wel dat hij een beetje boven de situatie stond. Hij is echt een heel goed mens en misschien is er nu een soort last van zijn schouders gevallen. Ik hoop dat het zo voelt voor hem. We hadden gehoopt dat hij door de voordeur weg zou kunnen gaan, maar dat is niet gelukt. We hebben hem daarbij wel in de steek gelaten."

PEC Zwolle staat momenteel dertiende in de Eredivisie met 23 punten. De Zwollenaren staan nog wel tien punten boven de degradatiestreep.