Te Wierik duidelijk over korte periode in Engeland: Ik werd gewoon genaaid

Te Wierik duidelijk over korte periode in Engeland: "Ik werd gewoon genaaid"

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 11:58ma 22-02-2021 om 11:58

Laatste update: maandag 22 februari 2021 om 12:14ma 22-02-2021 om 12:14

Mike te Wierik werd naar eigen zeggen 'genaaid' bij zijn vorige club Derby County. Vorige zomer vertrok de 28-jarige verdediger naar Engeland, maar een half jaar later keerde hij alweer terug bij FC Groningen.

"Ik werd gewoon genaaid", blikt Te Wierik in gesprek met Voetbal International terug op zijn periode bij Derby County. "Er werden keuzes gemaakt, maar waar die op gebaseerd waren vraag ik me af. Er waren mensen die tegen me zeiden: blijf zitten en pak je geld. Dat geld was inderdaad goed, maar zo zit ik niet in elkaar."

Te Wierik was dan ook erg blij dat Groningen hem na een half jaar alweer uit zijn lijden wilde verlossen, al was dat niet zijn enige optie. "Ik kon ook naar Duitsland of terug naar Heracles Almelo, ook een club waar ik een speciale band mee heb. Die club afwijzen vond ik eerlijk gezegd best moeilijk. FC Groningen voelt als thuiskomen. Nadat ik bijna een jaar amper gespeeld heb – eerst door corona en later door dat gedoe bij Derby – voel ik dat ik nu weer in het goede ritme aan het komen ben."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws