'Olympiakos-bedwinger' waarschuwt PSV: 'Ze houden wel van die ruimte'

'Olympiakos-bedwinger' waarschuwt PSV: 'Ze houden wel van die ruimte'

25-02-2021 12:12 Laatste update: 12:11
59

PSV moet donderdag aanstaande een 4-2 achterstand zien weg te poetsen tegen Olympiakos om de laatste zestien van de Europa League te halen. Bart Schenkeveld, die in Griekenland bij Panathinaikos speelt en onlangs met 2-1 van de club uit Piraeus won, zegt tegen VoetbalPrimeur dat doorgaan een lastig karwei zal gaan worden voor PSV.

Schenkeveld zag dat de Eindhovenaren het vorige week donderdag niet al te best aanpakten in de Griekse havenstad. "Ze wilden voetballen, maar het stond achterin wel heel erg open", analyseert hij in gesprek met deze website. "Dat is tegen Olympiakos echt gevaarlijk, want zij hebben goede spelers voorin. Neem bijvoorbeeld Youssef El-Arabi. Dat is echt een killer en die moet je geen kans geven, want anders is het gewoon een goal."

Panathinaikos slaagde er vier dagen voor de heenwedstrijd in om met 2-1 van Olympiakos te winnen. De verdediger uit Den Hoorn speelde de hele wedstrijd en had heldere en voor PSV interessante instructies meegekregen. "We wisten dat ze snel de spits zoeken in het strafschopgebied en we waren erop gericht om dat te voorkomen. Dat lukte goed, want we hielden het redelijk dicht. Natuurlijk is het fijn om goed te voetballen, zoals PSV wil, maar je moet beseffen dat je daarmee ook ruimte weggeeft."

Na afloop van de 4-2 nederlaag in Piraeus liet ESPN-analist Kenneth Perez in de studio optekenen dat van PSV verwacht mag worden dat ze het in de thuiswedstrijd alsnog recht kunnen zetten. Schenkeveld weet niet of de Griekse competitie daarmee een beetje onderschat wordt. "Het enige dat we wel weten is de eerste uitslag. Wat ze ook zeggen: PSV verliest met 4-2 en feiten zijn feiten. Ik weet zeker dat Olympiakos, AEK Athene, PAOK en wij goed mee zouden doen in Nederland."

Schenkeveld legt dat uit door te zeggen dat Griekse topploegen het de hoogvliegers in de Eredivisie lastig kunnen maken door hun manier van voetballen. "In Griekenland wordt heel anders gespeeld. Natuurlijk is het goed hoe wij in Nederland over voetbal nadenken en op technisch en tactisch vlak zijn we heel sterk, maar je moet andere dingen ook blijven doen. Denk aan fysiek, dat wordt in het huidige voetbal steeds belangrijker."

Een exacte voorspelling durft Schenkeveld niet aan, maar wie er donderdagavond doorgaat denkt hij wel te weten. "PSV moet scoren, dus er gaat ruimte komen voor Olympiakos en daar houden ze wel van. Ik zou zeggen dat de Grieken doorgaan. Hoe ver ze daarna nog kunnen komen? Nou, we moeten niet gaan doen alsof het Real Madrid is, maar met een leuke loting kunnen ze daarna ook nog wel een rondje overleven."

(Guy Habets/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast