'Miscommunicatie was niet de enige reden dat Groenendijk PEC heeft afgebeld'

'Miscommunicatie was niet de enige reden dat Groenendijk PEC heeft afgebeld'

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2021 om 13:20wo 24-02-2021 om 13:20

Dat Fons Groenendijk PEC Zwolle heeft afgezegd, heeft niet enkel en alleen te maken met miscommunicatie over zijn positie. Er schijnt ook nog wat oud zeer te zijn richting assistent-trainer Henry van der Vegt.

Dat meldt de Stentor. PEC wilde Groenendijk als assistent van Art Langeler, die nog vastligt bij de KNVB en pas over enkele maanden aansluit. Groenendijk zou de komende maanden hoofdtrainer zijn en daarna een stapje terugdoen, zo werd althans gemeld in de media. Maar daar was de 56-jarige Leidenaar niet van op de hoogte: hij dacht dat hij als hoofdtrainer het seizoen af zou maken.

Maar, zo meldt de Stentor, ook de rol van Van der Vegt speelde mee bij Groenendijk. PEC en Groenendijk spraken over wie zijn assistent zou moeten worden. 'Dat lijkt een voetnoot, maar in dit geval ligt het net wat gevoeliger', schrijft de krant. Groenendijk werkte bij Willem ll samen met Van der Vegt, die toen technisch directeur was. Soepel liep dat niet, want de twee lagen overhoop wat het aankoopbeleid betreft. En Van der Vegt besloot Groenendijk ook te ontslaan. 'En daar zat dus nog wat oud zeer.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws