Groenendijk zegt PEC Zwolle af: 'Spelers weten dat, dat tast je aan in je gezag'

Groenendijk zegt PEC Zwolle af: 'Spelers weten dat, dat tast je aan in je gezag'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 15:47di 23-02-2021 om 15:47

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 15:55di 23-02-2021 om 15:55

Alfons Groenendijk gaat tóch niet aan de slag bij PEC Zwolle. De 56-jarige trainer was in beeld om als tussenpaus te dienen tot het einde van het seizoen, om daarna assistent te worden van Art Langeler. Hij heeft echter bedankt voor het aanbod.

"Het plaatje klopte niet voor mij", zegt Groenendijk tegen het Leidsch Dagblad. "Ik ging het gesprek - een goed gesprek overigens, dat wel - open in. Het idee was dat ik interim-trainer zou worden, tot 1 april. Daarna zou Langeler het overnemen en kon ik assistent worden. Op zich zag ik daar wel iets in, je bent toch weer in beeld. Maar ineens lag dat allemaal al op straat. Je kon het overal in de media lezen en ik kreeg er ook belletjes en appjes over."

"Als tussenpaus kom je dan niet erg sterk binnen", oordeelt Groenendijk. "Spelers weten ook dat je over een paar weken weer een stapje terugdoet, dat tast je aan in je gezag. Bovendien ontbrak voor mij het perspectief op de langere termijn. Werken op basis van gelijkwaardigheid is één ding, maar ik voel me te veel hoofdtrainer om als assistent te fungeren. Al met al was het gevoel voor nu niet goed. Daarom heb ik vanochtend afgezegd."

PEC Zwolle besloot zaterdag om John Stegeman op non-actief te stellen. Langeler moet vanaf 1 april het stokje overnemen, meldde De Stentor maandag.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws