'Als Ajax zo blijft spelen, kom je niet veel verder in de Europa League'

'Als Ajax zo blijft spelen, kom je niet veel verder in de Europa League'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 21:14do 25-02-2021 om 21:14

Ajax heeft zich donderdagavond bij de laatste zestien van de Europa League gevoegd, na een zeer moeizame thuiszege op Lille OSC. Ook ESPN-analisten Ronald de Boer en Kenneth Perez zagen dat het absoluut niet vanzelf ging bij de Amsterdammers.

Ajax koesterde lange tijd een 1-0 voorsprong, maar kon de wedstrijd niet rustig uitspelen. Lille kreeg in de slotfase een penalty en wilde na zijn 1-1 erop en erover, maar David Neres maakte vlak voor tijd de 2-1. Perez vond dat Ajax 'niet een goede wedstrijd heeft gespeeld', De Boer noemde het spel zelfs 'heel matig, echt heel matig'.

Lille kwam beter voor de dag dan in het heenduel – constateerde het ESPN-duo tijdens de rust al – maar Ajax speelde niet zijn beste spel. "Ik had verwacht dat Ajax toch beter onder de druk uit zou voetballen, dat is vandaag (donderdag, red.) helemaal niet gebleken. Maar prima", aldus De Boer.

Collega Perez was het hiermee eens, ondanks het uitstekende Europese resultaat van Ajax. "Je mag toch ook wel iets over het niveau zeggen? Vorige week was het heel goed, nu is het gewoon een stuk minder. Daardoor heeft Lille ook een kans. Onderaan de streep staat dat je twee keer met 2-1 wint van de nummer één van Frankrijk. En door bent. Maar wij zijn er niet om alleen naar het resultaat te kijken, maar ook naar hoe het tot stand is gekomen." De afsluiter was voor De Boer: "Als je zo speelt in het verdere verloop van de competitie, kom je niet veel verder."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe ver komt Ajax in de Europa League?

Achtste finales
11%
Kwartfinales
22%
Halve finales
29%
Finale
15%
Winnaar
23%
(4838 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws