Schmidt staat achter keuzes: 'Het was niet mogelijk om nog beter te spelen'

Schmidt staat achter keuzes: 'Het was niet mogelijk om nog beter te spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 14:45vr 26-02-2021 om 14:45

Roger Schmidt heeft geen spijt van zijn keuzes in het Europa League-duel met Olympiakos. Volgens de trainer van PSV bood zijn ploeg uitstekend partij en dat geeft vertrouwen voor de kraker met Ajax in de Eredivisie.

"De jongens zijn moe, een beetje uitgeput", lacht Schmidt op de persconferentie gevraagd naar de fysieke staat van zijn selectie. "We waren heel dichtbij, maar kunnen ondanks de teleurstelling terugkijken op een goede wedstrijd. Ik kan mijn spelers niets verwijten. We hebben ervaren dat we ontzettend goed kunnen voetballen. Het was niet mogelijk om nog beter te spelen."

Het optreden geeft volgens Schmidt vertrouwen. "Wij hebben laten zien dat we tactisch en voetballend zeker niet slechter zijn dan Olympiakos. Dat is de gedoodverfde kampioen van Griekenland. Een ploeg die altijd Champions League-voetbal speelt. Dat geeft zelfvertrouwen. Vertrouwen ook dat onze tactiek klopt. Dat we beter worden."

Volgens de Duitser ontbrak het simpelweg aan geluk en hij is duidelijk over zijn wisselbeleid. "Ik hou er niet van om terug te kijken en te denken in wat/als-scenario's. Ik sta achter de beslissingen die ik gisteren heb genomen en zou niets anders doen. Winst en verlies ligt soms erg dicht bij elkaar. Donyell Malen schiet in de 86e minuut tegen de paal. Die details maken in het voetbal het verschil."

Hoewel PSV een grote inspanning moest leveren, is het klaar voor het treffen met Ajax, verzekert Schmidt. Hij verwacht een spannend duel tussen de titelconcurrenten. "De vorige twee wedstrijden waren al erg close." De Eindhovenaren moeten het weer stellen zonder Ibrahim Sangaré. Voor de coach is Olivier Boscagli weer een optie op het middenveld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt PSV - Ajax zondag?

Winst PSV
27%
Winst Ajax
58%
Gelijkspel
15%
(723 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws