Schmidt wijst op verschil PSV en Ajax: Voor veel geld, voor heel veel geld

Schmidt wijst op verschil PSV en Ajax: "Voor veel geld, voor heel veel geld"

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 13:58vr 26-02-2021 om 13:58

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 14:20vr 26-02-2021 om 14:20

Ajax is de uitgesproken favoriet om de landstitel te pakken. Dat stelt PSV-trainer Roger Schmidt, twee dagen voor de kraker tussen de nummers één en twee van de Eredivisie. Het betekent niet dat Schmidt zich nu al gewonnen geeft.

"Natuurlijk kan dat", reageert Schmidt tijdens het perspraatje op de vraag of PSV dit seizoen kampioen wordt. "Het wordt zwaar, maar dat is het altijd. We concurreren met een club die andere mogelijkheden heeft dan wij. Of ze beter zijn? Individueel wel."

Schmidt kijkt er niet van op. "Als een club zo veel meer budget heeft en ze hebben géén beter team, dan doen ze iets heel erg fout", aldus de Duitse trainer, die vindt dat Ajax de laatste jaren op een 'heel hoog niveau' opereert. "Het team is heel duidelijk gestructureerd met routiniers, talenten en aankopen uit het buitenland. Voor veel geld, voor heel veel geld. Ze kopen een speler (Sébastien Haller, red.) voor 25 miljoen..."

Voor Schmidt is de conclusie over de titelrace dan ook helder. "Als je gelooft dat het precies zo waarschijnlijk is dat wij kampioen worden als Ajax, dan heb ik een andere mening."

PSV en Ajax trappen zondag om 14.30 uur af in het Philips Stadion. Het verschil tussen de nummers één en twee van de Eredivisie is zes punten. Ajax heeft nog een wedstrijd tegen FC Utrecht in bonus.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Schmidt gelijk?

Ja
59%
Nee
41%
(2069 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws