RTV Oost: PEC Zwolle zoekt verder naar tussenpaus en komt wéér in Zeist terecht

RTV Oost: PEC Zwolle zoekt verder naar tussenpaus en komt wéér in Zeist terecht

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 17:04vr 26-02-2021 om 17:04

PEC Zwolle wil oude bekende Bert Konterman inschakelen als interim-trainer, meldt RTV Oost vrijdag. De voormalig Oranje-international moet als tussenpaus gaan fungeren, voordat Art Langeler aan de slag gaat bij De Blauwvingers.

PEC ontsloeg recentelijk John Stegeman en wendde zich niet lang daarna tot Langeler, die tussen 2010 en 2013 al trainer was. Binnenkort moet hij zijn rentree gaan maken, maar Langeler moet nog ruim één maand wachten voordat het zover is. De vijftigjarige Achterhoeker is nog in dienst van de KNVB, als Directeur Voetbalontwikkeling, en is in ieder geval tot 1 april nog verbonden aan de voetbalbond.

PEC wilde aanvankelijk Fons Groenendijk aanstellen als tijdelijke eindverantwoordelijke, die na de komst van Langeler assistent-trainer zou worden: de oud-trainer van onder meer Willem II, FC Den Bosch en ADO Den Haag heeft daar echter voor bedankt. Volgens RTV Oost heeft PEC nu Konterman op het oog voor die rol. De oud-verdediger is overigens ook nog werkzaam bij de KNVB, waar hij de Oranje-jeugd traint. Of hij wél op korte termijn beschikbaar is, is nog even afwachten.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen van vrijdagavond in elk geval onder leiding van Leeroy Echteld. Hij fungeerde onder Stegeman al als assistent.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws