PEC Zwolle zorgt voor verbazing: 'Waarom moest Stegeman per se vertrekken?'

PEC Zwolle zorgt voor verbazing: 'Waarom moest Stegeman per se vertrekken?'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 11:45vr 26-02-2021 om 11:45

Jan Everse volgt de ontwikkeling bij PEC Zwolle met gefronste wenkbrauwen. De oud-trainer begrijpt niet waarom John Stegeman ontslagen moest worden en is ook verbaasd door de keuze voor Art Langeler, die per 1 april aan de slag gaat.

PEC zette Stegeman afgelopen weekend op straat na de 3-2 nederlaag bij hekkensluiter FC Emmen. "Het komt op mij allemaal een beetje knullig over", reageert Everse, in de periodes 1996-1998 en 2006-2009 trainer in Zwolle, tegenover De Telegraaf.

"Ik zie geen aanleiding waarom er nou per se afscheid genomen moest worden van Stegeman. Dat hadden ze kunnen doen toen hij dronken achter het stuur had gezeten, maar waarom nu nog, terwijl hij aan het einde van het seizoen toch al zou vertrekken? Ik vind het paniekvoetbal. En als je dan die beslissing neemt, moet je wel op een rijtje hebben wie je als opvolger wil en of die beschikbaar is. Dat blijkt dus niet het geval."

Langeler gaat Stegeman opvolgen. Hij kreeg de voorkeur van Gertjan Verbeek en Erwin van de Looi en gaat in april aan de slag, omdat hij eerst de boel moet afwikkelen bij de KNVB. Everse: "Waarom zouden ze nou voor Langeler kiezen? Die heeft al lang niet meer op het veld gestaan. En ik snap al helemaal niet waarom het allemaal zo ingewikkeld moet. Waarom kan Langeler pas per 1 april aan de slag? Hij kan toch wel iets eerder weg bij de KNVB."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws