Breaking news

LIVE: Ajax leidt bij RKC door beauty van Haller, slaande beweging Álvarez

Echteld praat zijn mond voorbij na debuut én afscheid als PEC Zwolle-trainer

Echteld praat zijn mond voorbij na debuut én afscheid als PEC Zwolle-trainer

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 23:39vr 26-02-2021 om 23:39

Leeroy Echteld was vrijdagavond de eindverantwoordelijke bij PEC Zwolle, maar zal daarna plaatsmaken voor Bert Konterman. Dat heeft de tussenpaus voor én na de wedstrijd tegen sc Heerenveen – al dan niet onbewust – ruiterlijk toegegeven.

Echteld was de assistent van de ontslagen John Stegeman, maar bleef zelf wel in het zadel. In de loop van de wedstrijddag kwam het nieuws door dat PEC Konterman – momenteel nog actief als jeugdtrainer bij de KNVB – op het oog had. "Of ik die naam ook al gehoord heb? Nee, nu net van jou", liet hij voor aanvang weten aan ESPN-verslaggever Pascal Kamperman. "Dan jok ik een beetje, hoor..."

Nadat zijn ploeg met 4-1 had gewonnen, stond Echteld RTV Oost nog te woord en kwam de kwestie-Konterman opnieuw ter sprake. "We hebben sowieso afgesproken: tot en met vandaag (vrijdag, red.) zou ik het doen, daarna zou de directie laten weten hoe het verder zou gaan", hield Echteld zich aanvankelijk op de vlakte, waarna hij tóch zijn mond voorbij sprak. "Deze overwinning doet natuurlijk goed, de jongens zijn blij, Bert ken ik gewoon...", slikte Echteld zijn woorden nét iets te laat in.

Konterman zal overigens ook als tussenpaus gaan fungeren bij De Blauwvingers. Art Langeler is de droomkandidaat, maar de huidige Directeur Voetbalontwikkeling van de KNVB kan pas na 1 april beginnen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws