Álvarez erkent: 'Ik was dicht bij een transfer, we hebben met elkaar gesproken'

Álvarez erkent: 'Ik was dicht bij een transfer, we hebben met elkaar gesproken'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 09:08zo 28-02-2021 om 09:08

Edson Álvarez erkent dat hij in januari dicht bij een overstap naar Valencia was. De 23-jarige Mexicaan stond open voor een transfer naar de Spaanse club, maar Ajax zette een streep door een overgang.

"Ja ik was dicht bij een transfer. Ik werd benaderd door Valencia en we hebben met elkaar gesproken. Maar uiteindelijk was het aan Ajax. Ik accepteerde hun beslissing", zegt Álvarez tegen ESPN. Die keuze pakt goed uit, want hij is inmiddels basisspeler in het elftal van coach Erik ten Hag.

Álvarez heeft een lastige periode afgesloten. Hij moest het lange tijd stellen zonder zijn vriendin en dochter, die vanwege de Nederlandse regelgeving niet welkom waren in Amsterdam. "Elke vader die niet bij zijn dochter kan zijn en haar niet kan zien, heeft daar in z'n leven veel last van. Ik denk dat het mijn prestaties beïnvloedde. Ik was heel boos en gefrustreerd. Ik was niet volledig gefocust op het voetbal. Nu zit ik in een andere situatie en dat zie je terug op het veld. Ik voel me zelfverzekerder en geniet meer van wat ik doe. Nu ik mijn dochter elke dag zie, geeft het me de kracht om door te gaan. Dat werkt enorm motiverend."

Álvarez werd in de zomer van 2019 nog gezien als opvolger van Matthijs de Ligt, maar inmiddels speelt de 34-voudig international op het middenveld bij Ajax. "Zij wisten dat ik ook op het middenveld kon spelen. Ze hebben me nooit gezegd dat ik achterin moest spelen. Dat ik de vervanger van De Ligt zou zijn, dat maken de media ervan."

De Mexicaan denkt dat hij in Amsterdam bovendien beter als middenvelder dan als verdediger uit de voeten kan. "Dat is iets lastiger, omdat Ajax graag hoog druk zet. Vaak blijf je met z'n tweeën achter met veel ruimte achter je. Daarom moet je altijd opletten en heel snel zijn als verdediger. Ik denk dat ik over andere kwaliteiten beschik. Ik ben blij dat ik nu een belangrijke rol vervul in de tactiek van Ajax."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Álvarez het cement tussen de stenen bij Ajax?

Ja, hij heeft een basisplaats afgedwongen
91%
Nee, hij past niet bij Ajax
9%
(3021 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws