Chaos compleet bij Schalke: trainer en technisch directeur krijgen ontslag

Chaos compleet bij Schalke: trainer en technisch directeur krijgen ontslag

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 12:04zo 28-02-2021 om 12:04

Laatste update: zondag 28 februari 2021 om 12:13zo 28-02-2021 om 12:13

Schalke heeft zich na de 5-1 nederlaag bij VfB Stuttgart ontdaan van trainer Christian Gross. De Duitser, die pas een paar maanden in dienst was in Gelsenkirchen, was dit seizoen al de vierde trainer van de club waar ook Klaas-Jan Huntelaar actief is.

Gross is niet de enige die ontslagen is door Schalke. Ook zijn assistent Rainer Widmayer, teammanager Sascha Riether, conditietrainer Werner Leuthard en technisch directeur Jochen Schneider moeten de club verlaten. De matige resultaten en de veegpartij van afgelopen zaterdag tegen Stuttgart zijn de spreekwoordelijke druppel voor de clubleiding.

Voorlopig zal Peter Knäbel, de hoofd jeugdopleidingen van de club, de leiding over het eerste elftal op zich nemen. Hij zal ondersteund worden door jeugdtrainer Norbert Elgert, Onder 23-trainer Gerald Asamoah en Mike Büskens. Zij zullen de training van maandag 1 maart voor hun rekening nemen. Over een nieuwe trainer, die de vijfde van dit seizoen zou zijn, wordt nog niet gesproken.

Jens Buchta, voorzitter van de raad van commissarissen, geeft op de website van Schalke tekst en uitleg. "Deze beslissingen waren onvermijdelijk na de teleurstellende prestaties tegen Dortmund en Stuttgart. Het behoeft geen uitleg: de situatie waarin we nu verkeren is duidelijk, dus we moeten ook aan het volgende seizoen gaan denken. De ploeg is daarnaast verplicht om in het laatste deel van dit seizoen alles te geven."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws