Breaking news

LIVE: Ajax stelt teleur, maar blijft schadevrij voor Roma-uit (gesloten)

De Boer steunt Advocaat: 'Hier heeft hij helemaal gelijk in, het slaat nergens op'

De Boer steunt Advocaat: 'Hier heeft hij helemaal gelijk in, het slaat nergens op'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 14:55zo 28-02-2021 om 14:55

Ronald de Boer begrijpt volledig dat Dick Advocaat niet vergeleken wil worden met voorganger Jaap Stam. In de laatste achttien wedstrijden pakte Feyenoord minder punten dan in het tijdperk-Stam, maar Advocaat zei daar weinig mee te kunnen.

"Ik vind het wel een hele, hele vreemde conclusie. In achttien wedstrijden was die trainer beter dan die trainer... Hoe je op dat idee komt, is voor mij echt een raadsel", zei Advocaat vrijdag tijdens het perspraatje voor AZ - Feyenoord. "Moet je horen, ik begin niet op de vijftiende plaats en ik eindig niet op de veertiende of vijftiende plaats."

De Boer begrijpt de reactie van Advocaat. "Hier heeft hij helemaal gelijk in, het slaat helemaal nergens op", aldus de oud-international bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Je kan altijd dingen zoeken. Zoals Advocaat ook zegt: over de laatste tien wedstrijden was het niet zo geweldig. Maar als je alles bij elkaar neemt, dan was het toch eigenlijk niet zo slecht. Als je alleen maar de negatieve dingen er even uitlicht..."

Toch plaatst De Boer een kanttekening bij de prestaties van Feyenoord onder Advocaat. "Als tegenstanders, bijvoorbeeld AZ of sc Heerenveen, een plannetje hebben bedacht, wordt daar helemaal niet op geanticipeerd. Ik hoop nu toch wel dat ze dat een keer hebben geanalyseerd met video's. Als dit gebeurt, dan gaan we zo spelen. Dat verwacht ik toch wel een keer van Feyenoord."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws