Advocaat verwerpt vergelijking met Stam: 'Probeerde de vorige trainer, lukte niet'

Advocaat verwerpt vergelijking met Stam: 'Probeerde de vorige trainer, lukte niet'

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 15:22vr 26-02-2021 om 15:22

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 15:33vr 26-02-2021 om 15:33

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft geen boodschap aan de reeks die Feyenoord in de laatste achttien wedstrijden neerzette. De Telegraaf haalde eerder deze week aan dat Feyenoord in de voorbije achttien wedstrijden minder pakte dan in het tijdperk-Jaap Stam, de voorganger van Advocaat: die vergelijking is echter vergezocht, vindt De Kleine Generaal.

ESPN-verslaggever Bennett van Fessem refereert tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag aan dat artikel van De Telegraaf. Advocaat kan daar echter niet veel mee. "Ik vind het wel een hele, hele vreemde conclusie", aldus De Kleine Generaal. "In achttien wedstrijden was die trainer beter dan die trainer... Hoe je op dat idee komt, is voor mij echt een raadsel. Moet je horen, ik begin niet op de vijftiende plaats en ik eindig niet op de veertiende of vijftiende plaats. Dat is het enige wat ik daarover wil zeggen."

Het argument dat deze reeks van achttien wedstrijden 'een verhouding schetst', gaat er ook niet in bij Advocaat. "Het schetst een verhouding op het einde, dan moet je conclusies trekken. Niet nu. Dan moeten ze die andere wedstrijden erbij nemen, dan zijn we flinke kerels." Advocaat legt ook de kritiek op het behoudende spel van Feyenoord naast zich neer. "Dat lees ik ook, over aanvallend voetbal en vroeg storen: dat heeft de vorige trainer (Stam, red.) ook geprobeerd en dat lukte niet. En toen kwam er een andere trainer, die ging iets anders spelen en die was er wél succesvol mee..."

Tijdens de laatste achttien wedstrijden is het qua resultaten dus iets minder gegaan met Feyenoord, maar Advocaat haalt zijn schouders op. "Je kunt ook de laatste vier nemen, daarin was de laatste trainer beter. Of de laatste acht. Nee, achttien... Beetje ver zoeken. Je kan straks op het einde zeggen of het een goed seizoen is geweest of niet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws