Ten Hag over late 1-1: 'Er zat wel wat geluk bij, maar het is ook een kwaliteit'

Ten Hag over late 1-1: 'Er zat wel wat geluk bij, maar het is ook een kwaliteit'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 17:21zo 28-02-2021 om 17:21

Erik ten Hag had niet veel tijd nodig om na de heetgebakerde topper tussen PSV en Ajax tot rust te komen. De Ajax-trainer stond na afloop koeltjes de pers te woord en vond het in Eindhoven gewonnen punt niet onverdiend.

ESPN-interviewer Pascal Kamperman opende het interview met de vraag of Ten Hag het een 'zware middag' vond. "Had je het anders verwacht?", counterde de Ajax-trainer, die zijn ploeg na een sterke openingsfase ver zag wegzakken. "Daarna kwamen de emoties in de wedstrijd en die kregen de overhand. En werd hier en daar het hoofd verloren en werd er niet meer goed gevoetbald. Het wordt ook ingegeven door een slechte grasmat, maar inderdaad ook door heel veel emotie."

Ten Hag prees zich dan ook gelukkig na de late 1-1. "Ik moet de ploeg een groot compliment maken. Want je komt achter en je recht wéér de rug. En je weet uiteindelijk de 1-1 uit het vuur te slepen, dat is prima." De Ajax-trainer vond niet dat dit alleen maar een kwestie van geluk was. "Het is ook een kwaliteit: erin blijven geloven. Hoe die dan valt, daar zit wel wat geluk bij. Maar we hadden vlak na rust ook op 1-1 kunnen komen, hele goede aanval die voorlangs wordt gekopt door Haller."

De uiteindelijke remise deed echter redelijk recht aan de veldverhoudingen, vond Ten Hag. "Deze wedstrijd, met veelal slecht voetbal, verdiende ook geen winnaar", sloot hij zijn interview af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Is de titelrace nu beslist?

Ja
84%
Nee
16%
(1080 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws