Breaking news

LIVE: Ajax begonnen aan uitduel met RKC, tussen Europa League-tweeluik door

Ontslagen Schalke 04-trainer: 'Ik zou niet dezelfde spelers halen in de winter'

Ontslagen Schalke 04-trainer: 'Ik zou niet dezelfde spelers halen in de winter'

Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021 om 21:03zo 28-02-2021 om 21:03

Christian Gross heeft gereageerd op zijn ontslag bij Schalke 04. De 66-jarige Zwitser zou in de winterstop andere spelers naar de club halen, geeft hij eerlijk toe.

Gross werd door Schalke ontslagen omdat een groot deel van de selectie hem niet meer moest. Dat de prestaties niet verbeterden, was voor Schalke de reden om al na twee maanden met hem te breken. Dat kreeg Gross zondagochtend te horen. "Ik ben erg teleurgesteld", zegt hij tegen Blick. "Ik had het gevoel dat het team zich aan het ontwikkelen was en we op de juiste weg waren. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Schalke degradatie kan ontlopen."

Zaterdag lekte uit dat Klaas-Jan Huntelaar, Skhodran Mustafi en Sead Kolasinac bij het Schalke-bestuur om het ontslag van Gross hebben gevraagd. Zelf was hij daar niet van op de hoogte. "Dat bericht heeft natuurlijk voor veel onrust gezorgd. Ik heb zaterdag met Jochen Schneider (technisch directeur, inmiddels ook ontslagen, red.) gesproken en hij zei me dat er geen spelers naar hem toe waren gekomen. En ik heb ook tegen de spelers gezegd dat ze naar mij toe moesten komen als ze problemen hadden. Of iemand is gekomen? Nee. Niemand."

"Ik heb geleerd om open en eerlijk te zijn met mensen. Dat je met ze praat als er een probleem is. Het is jammer dat dit bij Schalke niet gebeurd is. Wat ik anders zou doen? Ik zou in de winter niet dezelfde spelers halen. Ik zou proberen om een gelukkigere hand te krijgen bij de transfers."

"Ik had graag met Huntelaar in de spits willen spelen", reageert Gross op de vraag of hij op Huntelaar, Mustafi en Kolasinac doelt. Het trio werd deze winter door Schalke gehaald. "Maar hij is nog steeds geblesseerd en trainde ook niet mee. Dit zijn ervaren spelers, dat klopt, maar het liep uiteindelijk anders."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Schalke het nog redden?

Ja
10%
Nee
90%
(3763 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws