Waterreus duidelijk over Ihattaren: 'Alle gedragingen dan maar accepteren?'

Waterreus duidelijk over Ihattaren: 'Alle gedragingen dan maar accepteren?'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 16:43ma 01-03-2021 om 16:43

Laatste update: maandag 1 maart 2021 om 16:52ma 01-03-2021 om 16:52

Ronald Waterreus is zeer verbaasd over de verklaring van PSV om Mohamed Ihattaren buiten de selectie te laten tijdens de topper tegen Ajax. De oud-keeper stelt dat het volledig aan de jonge spelmaker zelf ligt of zijn situatie in Eindhoven nog gaat veranderen.

Ihattaren werd door trainer Roger Schmidt buiten de selectie gehouden omdat de jongeling een ongeïnteresseerde indruk maakte gedurende de laatste twee weken. De Duitse oefenmeester hekelde de instelling van de negentienjarige middenvelder en noemde het 'onmogelijk' om hem in de selectie op te nemen. Hoe PSV de afwezigheid van Ihattaren vervolgens toelichtte, zorgde bij verbazing bij Waterreus. "Ik kan me niet herinneren dat de clubleiding van PSV ooit zo’n duidelijk statement naar buiten heeft gebracht. Dat zal denk ik niet zijn omdat Ihattaren stinkvoeten heeft of omdat hij zich een keer heeft verslapen", aldus Waterreus volgens het ANP.

Waterreus vindt de verklaring van PSV verrassend, maar hekelt tegelijkertijd de reactie van Ihattaren’s zaakwaarnemer Mino Raiola. "Ik heb de ronkende boze teksten van zijn zaakwaarnemer inmiddels ook alweer gelezen. Inhoudelijk weten we er niet genoeg van, maar geloof me maar: PSV gaat echt niet zo’n verklaring uitgeven om te kijken of ze iemand eens even kunnen beschadigen", gaat de oud-keeper verder. Waterreus gaat nog een stapje verder in zijn betoog. "Moeten we alle gedragingen van verwende pubers en machtswellustige zaakwaarnemers dan maar accepteren?"

Waterreus geeft tenslotte aan dat Ihattaren de verandering zelf in de hand heeft. "Ik neem aan dat hij vanaf woensdag gewoon weer mee gaat trainen. Het moet bij de speler zelf vandaan komen, dat is duidelijk. En als hij dan binnenkort drie keer scoort, hangen de jongen hem gewoon weer allemaal om de nek hoor. Dan is hij snel weer in genade aangenomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws