Nieuwe uithaal Raiola naar PSV en Schmidt: 'Met hem komt het niet meer goed'

Nieuwe uithaal Raiola naar PSV en Schmidt: 'Met hem komt het niet meer goed'

01-03-2021 12:12 Laatste update: 12:42
199

PSV heeft een probleem met Mino Raiola. De machtige zaakwaarnemer van Mohamed Ihattaren beschuldigt de club in gesprek met het Eindhovens Dagblad van leugens en amateurisme, terwijl trainer Roger Schmidt onderuit de zak krijgt.

Schmidt liet Ihattaren zondag buiten de wedstrijdselectie van Ajax voor de topper tegen Ajax, omdat het negentienjarige toptalent er rond de Europa League-return tegen Olympiakos een potje van had gemaakt. Voor én na Ajax - PSV lichtte Schmidt zijn keuze toe, terwijl PSV een statement naar buiten bracht.

"Dit hoort toch niet?", reageert Raiola tegenover het Eindhovens Dagblad. "Er is ook nog eens aantoonbaar gelogen, omdat bijvoorbeeld de spelersgroep helemaal niet voltallig achter de beslissing staat. Dat deed PSV wel voorkomen. Er is zelfs gevraagd om een collectieve verklaring af te geven, maar dat is geweigerd."

De zaakwaarnemer ergert zich groen en geel aan de handelwijze van PSV, dat in zijn ogen een 'totaal verkeerd pad heeft gekozen'. Hij erkent dat Ihattaren zelf ook fouten heeft gemaakt. Maar: "Ik heb zo'n verklaring als deze nog nooit meegemaakt. Als je van elkaar af wilt, kun je daar ook op een andere manier op aansturen."

In De Telegraaf kondigde Raiola al aan dat hij een 'hartig woordje' met PSV wil spreken. "Ik moet hier goed over nadenken en accepteer deze handelwijze niet", vervolgt hij in het ED. "Met Roger Schmidt en mij komt het ook niet meer goed, dat kan ik al wel zeggen. Met Toon Gerbrands (algemeen directeur van PSV, red.) onderhoud ik wel een goede relatie en we moeten dit samen bespreken."

No Poll