'Dit hoort niet op een voetbalveld thuis en Martínez had rood moeten krijgen'

'Dit hoort niet op een voetbalveld thuis en Martínez had rood moeten krijgen'

Gepubliceerd: maandag 1 maart 2021 om 21:50ma 01-03-2021 om 21:50

Mario van der Ende, voormalig topscheidsrechter in Nederlandse en internationale wedstrijden, vindt dat de regel voor natrappen aangepast moet worden. Aanleiding daarvoor is de situatie van zondagmiddag rond Lisandro Martínez en Eran Zahavi.

De Argentijn van Ajax ging op de enkel van Zahavi staan, maar omdat het scheidsrechter Makkelie ontging kon de VAR niet ingrijpen. Volgens de spelregels had Martínez voor die overtreding namelijk een gele kaart moeten hebben. "Dit is in mijn ogen een rode kaart", zegt Van der Ende tegen het Algemeen Dagblad. "Alleen de speler zelf weet of hij het bewust deed, maar daar had het wel alle schijn van."

Omdat de kans groot is dat Martínez bewust het been van de PSV-spits zocht, vindt Van der Ende het onbegrijpelijk dat de spelregels geen mogelijkheid bieden om de Argentijn weg te sturen. "Dus je mag wel voorzichtig op iemand zijn been of gezicht gaan staan? Ook als je het niet met kracht doet, kun je iemands middenvoetsbeentje breken. Wat is hier nog fair play aan? Dit hoort gewoon niet op een voetbalveld thuis."

Ajax kon dus 'gewoon' met elf man verder en in blessuretijd kregen de Amsterdammers een strafschop na een handsbal van Denzel Dumfries. Dusan Tadic benutte die en zorgde er zo voor dat de koploper van de Eredivisie met een punt op zak het Philips Stadion verliet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws