'Ihattaren maakt problemen als hij niet wordt opgesteld, dat toont óók karakter'

'Ihattaren maakt problemen als hij niet wordt opgesteld, dat toont óók karakter'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 06:54di 02-03-2021 om 06:54

De situatie van Mohamed Ihattaren bij PSV doet meesterscout Piet de Visser denken aan Leonardo. Samen met Frans Bouwmeester haalde de meesterscout de destijds dertienjarige Braziliaan naar Feyenoord. Hij drukt de Eindhovenaren op het hart geduld te betrachten.

"Leo was heel, heel, heel moeilijk. De jeugdtrainers konden absoluut niet met hem omgaan, hij had toentertijd wel tien keer weggestuurd kunnen worden", zegt De Visser in De Telegraaf. "Gewéldig straatvoetballertje, maar totaal geen discipline. Een jongen van de straat, die leefde zonder vader, in een woning zonder deuren, met gaten in het dak. Bij Leo moesten we heel streng zijn, maar toch ook altijd de hand vasthouden."

De Visser drukt PSV op het hart om het te blijven proberen met Ihattaren, die hij zelf ook wel eens heeft gesproken. Hij kan het niet aanzien als zo'n 'supertalent' verloren gaat. "Een vrolijke jongen, maar dat zegt natuurlijk niks, want hij maakt problemen als hij niet opgesteld wordt. Een goed teken, want dat toont óók karakter. Hij moet alleen beseffen dat het moderne voetbal meer vraagt en daar moet hij zelf ook écht de tijd voor nemen." Dat gaat met vallen en opstaan. "Hij moet niet denken dat hij op zijn negentiende álles al beheerst."

De Visser adviseert: "Ik zou zeggen: club en speler, want het moet van beide kanten komen, koppen bij elkaar en er alles aan doen dit te laten werken. Waarom vraagt PSV niet eens een oude bekende en gewaardeerde ex-prof van PSV om met hem te praten zoals Kees Kist dat heeft gedaan met Boadu? Ik ken Mino Raiola ook goed en zou hem niet willen adviseren die jongen de kont tegen de krib te laten gooien en hem daar weg te halen. In het buitenland wordt het nóg moeilijker. Afzakken zou ik zonde vinden, want deze jongen kan alles mee hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Komt het nog goed met Ihattaren bij PSV?

Ja
22%
Nee
78%
(13255 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws