Hiddink baalt nog altijd van keuze Ziyech: 'Zou fantastisch zijn geweest'

Hiddink baalt nog altijd van keuze Ziyech: 'Zou fantastisch zijn geweest'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 14:25di 02-03-2021 om 14:25

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 14:46di 02-03-2021 om 14:46

Guus Hiddink vindt het nog altijd spijtig dat Hakim Ziyech niet voor het Nederlands elftal heeft gekozen. De Marokkaanse spelmaker is steeds meer op zijn plek bij Chelsea, ziet Hiddink. De 74-jarige oefenmeester is eveneens van mening dat er voor Mohamed Ihattaren een soortgelijke carrière in het verschiet ligt als die van Ziyech.

Aan tafel bij Voetbal International LIVE geeft Hiddink aan dat hij Chelsea dit weekend heeft zien spelen tegen Manchester United. "Daar zie je Ziyech in een iets andere rol nu, hij mag iets meer naar binnen spelen. Die zie je een ontwikkeling doormaken.. dat zou een fantastische speler voor het Nederlands elftal zijn geweest, maar dat terzijde", lacht de ervaren trainer, om vervolgens met zijn handen in het haar te vervolgen: "Wat had ik die er graag bij gehad", doelend op zijn periode als bondscoach van Oranje.

Ziyech koos voor een interlandcarrière bij Marokko, tot grote spijt van Hiddink. "Dat was toen ook de bovenliggende jongen in de Nederlandse competitie." Hiddink zag dat Ziyech het in het begin lastig had bij Chelsea, maar nu steeds meer los begint te komen. "Nu gaat ie ook langzamerhand daar zijn spel ontplooien en dominant spelen. Dat is mooi om te zien."

De veelbesproken Ihattaren, groeibriljant van PSV, zou volgens een Hiddink een voorbeeld kunnen nemen aan Ziyech. "Dat is ook een weg voor bijvoorbeeld Ihattaren, want die heeft in principe wel die kwaliteiten. Dat perspectief kun je hem gaan bieden, door aan hem te vragen: zou jij dat ook willen? Je moet hem wel vragen stellen en hij moet ook vragen gaan stellen. Je moet hem dat perspectief wel even voor ogen houden", sluit Hiddink af.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws