Breaking news

LIVE: Ajax speelt tegen zichzelf bij RKC en wordt gered door de lat

De Jong: 'Ik kreeg berichtjes na die goal tegen Feyenoord: straks iets rustiger'

De Jong: 'Ik kreeg berichtjes na die goal tegen Feyenoord: straks iets rustiger'

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 20:58di 02-03-2021 om 20:58

Het heden én het verleden van Ajax ontmoeten elkaar woensdagavond in het Abe Lenstra Stadion. Siem de Jong en Lasse Schöne zijn goed voor respectievelijk 277 en 286 wedstrijden in Amsterdamse dienst, maar gaan er alles aan doen om hun oude club uit de bekerfinale te houden.

Beide routiniers zijn in de loop van het seizoen in het Abe Lenstra Stadion neergestreken: woensdag spelen ze met sc Heerenveen in de halve finale van de KNVB Beker tegen Ajax. "Ik heb er wel zin in", vertelt Schöne aan Ajax TV. "Van het weekend heb ik zitten juichen toen Ajax scoorde. Maar woensdag is het anders: dan zijn we voor Heerenveen en gaan we er alles aan doen om de finale te halen. Maar het blijft toch een bijzondere wedstrijd."

Heerenveen bereikte de halve finale na een krankzinnige 4-3 overwinning op Feyenoord, inclusief winnende treffer van De Jong. "Ik heb na die wedstrijd tegen Feyenoord nog wat berichtjes gehad van mensen van Ajax", lacht hij. "Volgende wedstrijd wel iets rustiger. Dat zijn wel leuke dingen. Maar het zou mooi zijn als we het kunnen halen met Heerenveen."

Beide clubs trappen woensdag om 21.00 uur af in het Abe Lenstra Stadion. De winnaar van dat duel treft op zondag 18 april Vitesse of VVV-Venlo: die twee clubs spelen dinsdag de eerste halve finale.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe gaat de bekerfinale eruit zien?

Vitesse-sc Heerenveen
12%
Vitesse-Ajax
69%
VVV-Venlo - sc Heerenveen
5%
VVV-Venlo - Ajax
13%
(1152 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws