Breaking news

Pover Ajax wint moeizaam bij RKC, maar ziet Rensch met blessure uitvallen

Lof uit Amsterdam na bekerwinst tegen Feyenoord: 'Blind meldde zich als eerste'

Lof uit Amsterdam na bekerwinst tegen Feyenoord: 'Blind meldde zich als eerste'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 09:11wo 03-03-2021 om 09:11

Lasse Schöne en Siem de Jong staan woensdagavond met sc Heerenveen tegenover hun oude club Ajax in de halve finale van de KNVB Beker. Ze steken hun liefde voor de Amsterdamse club niet onder stoelen of banken, maar zijn wel duidelijk: Heerenveen gaat voor een overwinning.

"Ik ben na al die jaren een Ajacied geworden, dat zal nooit meer veranderen", trapt Schöne af in een uitgebreid interview met De Telegraaf. "Ik stond te juichen toen Dusan (Tadic, red.) tegen PSV die penalty er inschoot. Maar toch ga ik er álles voor doen om met Heerenveen de finale te halen, of Ajax nu de tegenstander is of niet."

Daar is De Jong het mee eens. Hij geeft aan dat er het nodige veranderd is voor hem, sinds hij de overstap naar Heerenveen heeft gemaakt. "Het is anders, geen club is als Ajax. Bij Ajax groei je op in een bepaalde stijl, met een visie waarin winnen centraal staat. Nederlagen doen heel erg pijn. Dat intense gevoel, de trots die daar mee gepaard gaat, miste ik in Newcastle en bij de meeste andere clubs waar ik gespeeld heb. Daar horen nederlagen erbij. Ja, ook hier in Heerenveen."

Heerenveen schakelde in de kwartfinale Feyenoord uit. Het zorgde voor euforie in Friesland én Amsterdam. "Feyenoord was een knotsgekke wedstrijd, mét supporters was het stadion denk ik afgebroken geweest", vervolgt De Jong. "Mooi ook: toen ik in de kleedkamer mijn telefoon aanzette, stroomden de berichten uit Amsterdam in hoog tempo binnen. Daley Blind was de eerste die zich meldde. We gaan elkaar woensdagavond wel een paar keer tegenkomen, vrees ik."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het worden bij Heerenveen - Ajax?

Heerenveen gaat door
20%
Ajax gaat door
80%
(1386 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws