Breaking news

LIVE: Haller zet Ajax met acrobatisch doelpunt op snelle voorsprong in Waalwijk

Complimenten uit Venlo na Unnerstall-deal: 'Dacht: kunnen wij nooit aankomen'

Complimenten uit Venlo na Unnerstall-deal: 'Dacht: kunnen wij nooit aankomen'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 10:03wo 03-03-2021 om 10:03

FC Twente heeft uitstekende zaken gedaan door Lars Unnerstall binnen te halen, zo geeft VVV-Venlo-directeur Stan Valckx aan. De Duitse sluitpost komt na dit seizoen transfervrij over van PSV en tekent een contract voor vier seizoenen in Enschede.

Valckx 'ontdekte' Unnerstall vier jaar geleden en wist hem naar Nederland te halen. De keeper, destijds nog actief in de Champions League met Schalke 04, stond op het lijstje van VVV. "Dan denk je: daar kunnen wij natuurlijk nooit aankomen, maar ik besloot voor de zekerheid toch de naam te noteren. Je weet het maar nooit", begint Valckx in gesprek met TC/Tubantia.

Toen VVV een aantal jaren later een nieuwe keeper nodig had, besloot het de scoutingslijstjes af te stoffen. Unnerstall was inmiddels reservekeeper bij Fortuna Düsseldorf. "Wij hadden zijn naam onthouden en toen wij een keeper zochten, besloten we naar Düsseldorf te gaan", vervolgt Valckx. "Het probleem was alleen dat hij geen wedstrijden speelde, dus gingen de keeperstrainer en ik regelmatig naar de trainingen van Fortuna om hem te bekijken." Daar wist de doelman de VVV-leiding te overtuigen.

Kwaliteiten
Valckx is van mening dat Twente goede zaken heeft gedaan door Unnerstall binnen te halen. "Voor mij zijn bij een keeper drie zaken heel belangrijk. Ten eerste moet hij lengte hebben, en Lars is net geen 2 meter. Ten tweede moet een doelman heersen in het 16 metergebied en in de lucht. Hij moet zijn verdedigers op dat vlak ontlasten. Dat beheerst Lars als geen ander. En een doelman moet punten pakken. En dat deed hij bij ons."

Dit seizoen zit Unnerstall op de bank bij PSV, Yvon Mvogo krijgt de voorkeur van trainer Roger Schmidt. "Ik hoor weleens de geluiden dat hij niet goed genoeg kan meevoetballen, maar ik heb liever een keeper die punten pakt, dan dat hij ook zo leuk een balletje kan wegleggen. Lars heeft echt wedstrijden voor ons gewonnen", sluit Valckx af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws