Breaking news

LIVE: Ajax stelt teleur, maar blijft schadevrij voor Roma-uit (gesloten)

Witte rook uit Enschede: Unnerstall vanaf volgend seizoen in shirt van Twente

Witte rook uit Enschede: Unnerstall vanaf volgend seizoen in shirt van Twente

Gepubliceerd: dinsdag 2 maart 2021 om 19:16di 02-03-2021 om 19:16

Laatste update: dinsdag 2 maart 2021 om 19:27di 02-03-2021 om 19:27

De kogel is door de kerk: Lars Unnerstall speelt vanaf volgend seizoen in het shirt van FC Twente. De keeper van PSV heeft een contract voor vier seizoenen getekend in De Grolsch Veste.

Dat maakt Twente via officiële kanalen bekend. De Duitse sluitpost komt transfervrij over en heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2025. "Ik had na de gesprekken met Jan Streuer en Ron Jans snel een goed gevoel bij FC Twente. De club is ambitieus, net als ik. Ik kom uit de buurt en ken Twente vrij goed. Met Schalke 04 hebben we hier gespeeld en dan zie je wat voor mooie club dit is met haar supporters en de sfeer in het stadion. Hopelijk is dat volgend seizoen weer terug", geeft Unnerstall aan in een eerste reactie.

Technisch directeur Streuer is tevreden met het nieuws. "We zijn heel blij dat Unnerstall vanaf komend seizoen voor Twente gaat spelen. Lars is voor Twente een geweldige doelman. Hij speelt al een aantal seizoenen in de Eredivisie en heeft zich veelvuldig kunnen onderscheiden. Dat heeft hij bij VVV gedaan, maar ook in de wedstrijden voor PSV."

Twente sorteert met de komst van Unnerstall voor op een vertrek van Joël Drommel, die na dit seizoen een stap hogerop wil maken. "Zoals bekend gaat Drommel komende zomer een volgende stap maken en wij wilden niet te lang wachten om een goede ervaren keeper binnen te halen", aldus Streuer. "Lars heeft een ruime ervaring en barst ook van de ambities. Daarom is het mooi dat we een contract voor vier seizoenen zijn overeengekomen."

Unnerstall speelde sinds de zomer van 2019 voor PSV, maar moet het dit seizoen doen met een rol als tweede keeper achter Yvon Mvogo.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws