BILD spreekt Raiola tegen: 'Niet tien, maar zes mogelijke bestemmingen Haaland'

BILD spreekt Raiola tegen: 'Niet tien, maar zes mogelijke bestemmingen Haaland'

Gepubliceerd: woensdag 3 maart 2021 om 13:18wo 03-03-2021 om 13:18

Mino Raiola verklaarde onlangs dat er maar tien clubs zijn waar Erling Braut Haaland in de toekomst terecht zou kunnen, maar volgens BILD is dat gezelschap nóg selecter. De toonaangevende Duitse ochtendkrant stelt dat er maar zes clubs zijn die serieus kans maken op de handtekening van de Noorse Golden Boy.

Volgens Raiola spelen vier potentiële Haaland-gegadigden in de Premier League, maar volgens BILD zijn dat er maar drie: Liverpool, Manchester City en Manchester United. Verder zouden alleen FC Barcelona, Real Madrid en Juventus serieus kans maken.

Manchester City en Real Madrid lijken bovendien de twee favorieten binnen dit zestal. Bij beide clubs moet de eerste spits waarschijnlijk op korte termijn vervangen worden: Sergio Agüero (32) beschikt over een aflopend contract bij The Citizens, terwijl Karim Benzema (33) nog tot 2022 vastligt. Haaland is bovendien van huis uit fan van Real Madrid, terwijl zijn vader Alf-Inge tussen 2000 en 2003 voor Manchester City heeft gespeeld.

Bayern München is volgens BILD niet serieus in beeld, aangezien Robert Lewandowski nog ruim twee jaar onder contract staat. De Pool is alweer 32, maar Bayern denkt nog een paar seizoenen met hem vooruit te kunnen: voor Haaland zou hooguit een rol als stand-in van Lewandowski in het verschiet kunnen liggen en daar heeft de twintigjarige Noor geen trek in. Als hij Dortmund verlaat – Haaland staat nog tot 2024 onder contract, maar zou in 2022 voor een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen euro kunnen vertrekken – wil hij direct naar de absolute top, zonder tussenstap.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Speelt Haaland ook na dit seizoen nog voor Borussia Dortmund?

Ja
53%
Nee
47%
(1398 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws